tirsdag, desember 05, 2006

En enklere løsning?

Så, Børs kafé i Bergen skal granskes for mulig diskriminering etter at tre kvinner som ville stikke innom for en øl ble kalt horer og hivd ut. Barens daglige leder mener dette er grei behandling av mulige kunder, og hevder at "vil svært gjerne ikke ha prostituerte inn her".
Bortsett fra dårlig grammatikk får han også stryk i logikk, er jeg redd. Ettersom vaktene deres ikke kan se forskjell på prostituerte og andre kvinner, må det nok mer effektive tiltak til for å holde prostituerte ute. Hvis det da er så forbaska viktig. Hvorfor kan ikke de prostituerte også få seg en øl? Det er jo ikke utenkelig at de trenger det!

Neida, hvis de skal holde prostituerte unna den fisefine baren sin, må de pent dra opp sokkene og hive ut horekundene. Da blir det jo helt meningsløst for prostituerte å komme inn i forretningsøyemed, og problemet er borte.
Grunnen til at dette burde virke mye bedre enn å hive ut alle kvinner som er mulige prostituerte, er at først og fremst kan en ikke se på en kvinne at hun er til salgs, og dessuten skiftes de prostituerte ut så ofte at det går ikke an å lære dem å kjenne.
Horekundene, derimot, er sannsynligvis lokale menn. La gå så godt som alle menn er potensielle horekunder og det kan være vanskelig å se forskjell på de som bare er potensielle og de virkelige horekundene, men det er jo endel ting en kan se etter.
Utdriknignslag, for eksempel, er helt tydelig sannsynlige horekunder og må hives ut etter alle kunstens regler. Det samme gjelder for ensomme 45-åringer som ser litt desperate ut. Og gjenger av 20 år gamle guttunger som prøver å tøffe seg. Og travle fyrer i dress har sannsynligvis ikke tid til å finne seg kjæreste, og vi vet jo hvordan de fikser seg dame nå for tiden! Menn som kommer alene er generelt suspekte horekunder og det er ingen grunn til å slippe dem inn. Hadde det vært i USA ville jeg lagt til politikere og tv-predikanter, men i Norge er vel denslags ikke så stort et problem.
Menn som kommer i følge med dame, derimot, er sannsynligvis trygge. Og de utrolig kjekke karene som kan få hva de vil. Hvorfor betale for hva en kan få gratis? Kjente gjerrigknarker kan en også slippe inn, ettersom det ikke er tenkelig at de er villige til å betale for sex. Ikke at de kommer innom, selvsagt. Øl fra Rimi drukket hjemme i mørket er vel fremdeles billigere enn øl på en ølbule.
Enkelte ville nok tro at homser kan slippe inn, men det er jo mulig at det finnes endel mannlige prostituerte rundt om i byen også, så den holder ikke.

Så. Etter at alle potensielle horekunder er hivd ut, er problemet løst. Og ikke bare er problemet med at prostituerte kommer inn for å lete etter kunder løst, men kvinner som ikke er prostituerte slipper å få spørsmål om hvor mye de koster også.
Og prostituerte som har lyst på en øl etter arbeidstid kan stikke innom trygge på at de ikke risikerer å treffe på kunder i baren.
Så det ble altså tre fluer i en smekk! Er ikke jeg utrolig flink til å løse problemer, eller hva?

3 Comments:

At desember 06, 2006 6:13 a.m., Blogger siv said...

Nå kan vel neppe Børs Kafe skilte med å være en fisefin restaurant, men rent bortsett fra det syns jeg logikken din var glimrende!

Jeg syns det er pinling at noe utested i Bergen eller andre steder skal behandle gjestene sine på en slik måte.

 
At desember 06, 2006 7:36 a.m., Blogger VamPus said...

"må de pent dra opp sokkene og hive ut horekundene" - veldig bra :-)

 
At desember 06, 2006 9:20 a.m., Blogger Marina said...

Siv: "Fisefin" ble nok brukt litt ironisk her...
Men jeg er enig i at det er pinlig. Sånt bør bare ikke skje, verken i Bergen eller andre steder.
Vampus: Det ville vært trivelig å se, ville det ikke?

 

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home